Кула от спагети спечели купа за Строителния

Животът

22-06-2015, 18:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Строителният изпрати 124 абитуриенти

И трите отбора на бургаския техникум се върнаха от Варна с награди

Бургаският Строителен техникум се гордее с нов рекорд – кула от ... спагети, с височина 149 см. Кулата е не само висока, но и устойчива. Тя донесе първо място на учениците от Строителния техникум по време на Второто издание на националното състезание „Спагети тауър“. Varna Spaghetti Tower е състезание по креативни умения и се организира от доц. д-р Милена Кичекова от Катедра „Строителство на сгради и съоръжения“ към Архитектурния факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

То е предназначено за ученици от професионални строителни гимназии, на състезанието се явиха ученици от 10 такива гимназии от страната.  Състезанието се проведе във Варна през миналия уикенд. Основната задача на състезанието е строителство на кули от спагети, не само високи, но и устойчиви.
Бургаският Строителен техникум участва с три отбора. И трите отбора се върнаха с награди. Първото място взе отборът на Галина Димова, Дияна Кирякова и Надежда Големанова. Те поставиха рекорд за най-висока и устойчива кула - 149 см. Отборът на Ивелина Камбурова и Петър Керемидчиев спечели наградата на Камарата на строителите - Варна. А за най-добре конструирана кула, Камарата на инжерерите в инвестиционното проектиране -Варна награди отбора на Елица Връбчева, Живко Богданов и Артьом Ушпурас . Освен плакети и грамоти, учениците получиха и парична награда.