Възелът с Павел баня се затяга

Животът

23-06-2015, 12:10

Снимка:

Архив/Starazagora.utre.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безпрецедентно! Прекратиха правомощията на Общинския съвет в Павел Баня

Уволнените общинари извадиха контра козове

"Решението на Общинската избирателна комисия да прекрати правомощията на всичките 17 общински съветници в Павел баня е саботаж. С това се цели прекратяване на работата на Общинския съвет и елиминирането на един орган на местната власт, който опонира на кмета на града. 17-те съветници ще обжалват решението", обяви председателят на Общинския съвет Христина Петрова.

Преди дни, с решение на Общинската избирателна комисия бяха прекратени предсрочно правомощията на целия Общински съвет. Това е прецедент в историята на държавата ни.

Според Петрова личният конфликт между кмета на общината в Павел баня Станимир Радевски и местния бизнесмен и общински съветник от ДПС Иса Бесоолу е довел до разпускането на местния парламент.

Тя твърди, че в основата на кризисната ситуация в общината стоят действията на председателят на общинската избирателна комисия Цанка Христова.

По думите на председателя на Общинския съвет е недопустимо и лишено от политическа и правна логика заради един общински съветник (осъденият Иса Бесоолу - бел.ред.) да бъдат лишени от правата си 17 човека общински съветници и да бъдат пренебрегнати правата на 12 хил. души, участвали в местните избори.

Преди време стана ясно, че уволненият преди дни Общински съвет месеци наред не се е събирал и де факто не е вършил задължанията си.