Роми травестити превзеха дома на дипломат в столицата

Старинният имот, е окупиран от няколко ромски фамилии, които го превърнали в бардак

Роми травестити превзеха дома на консула ни в Шанхай в центъра на София, съобщава вестник "Телеграф". Имотът се намира на бул. "Васил Левски" 127 в близост до Сточна гара. Собственост е на Ирина Белева.

Старинният имот, издигнат от 1923 година, е окупиран от няколко ромски фамилии, които са се настанили безнаказано там по време на четиригодишния й мандат.

Някои от обитателите на стария дом са травестити, заради което къщата е заприличала на бардак.

За проблема сигнализирал съпругът на консула ни Кръстьо Белев. Миналото лято жена му се върнала за кратко у нас и естествено се отправила към къщата си в столицата.

Първо забелязала, че изящната входна врата от ковано желязо липсва, а на нейно място скрибуца набързо скована от дъски порта. В двора дипломатката се натъкнала на неканените гости, които спокойно се разхождали и дори били простряли пране. На въпроса какво правят там, ромите отговорили, че "пазят".

Дипломатката била принудена да прекара отпуската си в хотел в София и при свекърва си в Пловдив. Консулката подала сигнал до МВР и малко след това полицията изгонила незаконно нанеслите се.

Пришълците обаче се настанили отново само дни по-късно. Къщата отново е пълна с хора, сред които има няколко поколения - от старци до малки деца и бебета. При посещение на имота, живеещите там се опитали да обяснят, че плащали 500 лева наем. На кого обаче, не станало ясно.