Символична първа копка в Несебър на новата База за контейнеровози

Парите

24-06-2015, 09:04

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Космически фестивал доведе звездните хора в Несебър

Обектът, който е съобразен с нарастващото население трябва да бъде готов до една година

Кметът на община Несебър Николай Димитров и Иван Иванов, началник на управление БКС, направиха първа копка на новата База за контейнеровози и сметосъбиране.

Обектът ще бъде изграден с пари от бюджета на местната администрация и се очаква в рамките на една година да започне да функционира. „С построяването на тази нова база и с откритата в края на май Претоварна станция, ще оптимизираме дейностите по сметосъбирането, сметоизвозването и депонирането на отпадъците и така те ще отговарят на съвременните европейски изисквания. Тук ще бъдат осигурени модерни и съвременни условия, необходими за протичане на оптимален работен процес. “, каза кметът Николай Димитров.

Новата База за  контейнеровози и сметосъбиране - Несебър ще заема площ от 31 651 кв. м. Основните компоненти на обекта ще са: автомивка с пречиствателна станция, автосервиз, гараж на БКС, административна сграда, склад за инертни материали, склад за съхранение на ИСЗ, екипировка и хуманитарни помощи, дърводелна, котелно, резервоари за вода.Ще има и открит паркинг за специализирани и леки автомобили.