Готов е най-големият детски научен център в Източна Европа

Мисия София

24-06-2015, 12:36

Снимка:

muzeiko.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Музейко” отваря врати през лятото

"Музейко" отваря врати през юни

„Музейко” ще отвори врати на 30 септември, намира се в Студентски град

В София ще бъде открит най-големият детски научен център в цяла Източна Европа – „Музейко”. Това ще се е случи обаче чак на 30 септември тази година.

Нова телевизия успя да надникне в залите на музея и да покаже какво очаква децата. Там те ще могат да изучават природата чрез различни игри. Любопитните хлапета ще могат дори да си облекат костюм на бръмбар или да разберат как точно рибите и гущерите виждат света.
"Много се гордеем, че успяхме да направим игри, свързани с българските постижения в космическите изследвания и технологии, децата ще могат да сглобят космическа оранжерия, което е реален проект на екип от БАН”, подчерта Весела Герчева, директор „Програми и изложби” в „Музейко”.

„Музейко” се намира близо до Минно-геоложикия университет и недалеч от метростанция „Г. М. Димитров”. През август той ще отвори врати, но само за ентусиастите, които искат да се включат в детската школа "Игра и наука в Музейко”. Останалите ще трябва да чакат до края на септември, за да могат да го разгледат.

Повече за „Музейко” можете да прочетете на muzeiko.com