Държавата и Столична община си разменят имоти заради метрото

В близост до Терминал 2 на Летище София

Правителството одобри решение за замяна на имоти между държавата и Столична община, попадащи в обхвата на промененото трасе на софийското метро, в близост до Терминал 2 на Летище София. Това съобщиха от правителствената информационна служба, предаде "Фокус".

Замяната се отнася до части от имоти, определени за администрация, търговия, обслужване и трасе на Метрополитена в квартал 2 на местността „Летищен комплекс”.

Националната служба за съвети в земеделието в София ще може да ползва за срок от три години две помещения в административната сграда на бул. „Витоша” №6. Тя се намира в непосредствена близост до Областната дирекция „Земеделие” – София, което ще улесни консултациите на граждани и стопани по различните видове дейности в земеделието.

Имоти и части от имоти – публична държавна собственост, ползвани от преминалата в МВР Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, се предоставят за управление на ведомството. Досега те бяха управлявани от Държавна агенция „Национална сигурност”.