Партньорска проверка от евроексперти по защитата при бедствия в област Добрич

Ще се проверяват и отпуснатите средства от фонд „Солидарност“

За периода от 22 юни – 1 юли 2015 г. в България се провежда партньорска проверка от експерти по защитата при бедствия от ЕС и ръководството на МВР с цел, както обмен на опит и добри практики, така и отправяне на необвързващи препоръки за това как да се подобри политиката за управление при бедствия. В рамките на партньорската проверка на 26.06.2015 г. ще бъде посетена и община Добрич.

         В програмата на евроекспертите са включени посещения и работни срещи с ръководството на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Добрич, среща с Областния управител и областния щаб за защита при бедствия, среща с кмета на община Добрич и общинския щаб за защита при бедствия и посещение в регионалния склад на БЧК в Добрич.

         При срещата в община Добрич е предвидено евроекспертите да се запознаят с ролята и отговорностите на  кмета на общината при защитата при бедствия, произтичащи от българското законодателство, дейностите при възстановяване от наводнението през месец юни 2014 г. и усвояване на отпуснатите финансови средства от фонд „Солидарност“.