Крадат мотори за 30 секунди!

Печалбата за апашите в някои случаи може да надхвърли тази от луксозен автомобил

Пистови, туристически и кросови мотори на цени от 3000 до 30 000 лева се крадат през лятото за не повече от 30 секунди. Част от автокрадците са се преориентирали към двуколесните през топлите месеци, защото за тях не им се налага да инвестират в скъпа техника за запалване като при колите, а само един бус, в който двама души товарят машината и изчезват. Печалбата за крадците на мотори в някои случаи може да надхвърли тази от луксозен автомобил.
"Преди няколко месеца задържахме група, която беше задигнала два кросови мотора - "Ямаха" и "Кавасаки". Оказа се, че единият струва 10, а другият 15 хиляди евро", коментира пред "Телеграф" разследващ от столичната полиция.
При един от последните случаи двама мъже с бял бус са били забелязани да оглеждат в сряда сутринта до "Клуб 35" в Студентски град пистова "Ямаха" модел R6 с номер СА 0327, която по-късно изчезнала. "Момчето, което я караше, ми е приятел. Отишъл е на купон. В 5 сутринта един от гостите си тръгнал и видял, че моторът е още там. Собственикът решил да си ходи час по-късно и установил, че ямахата вече я няма", разказва млад мъж.