Сакът в двора на австрийското посолство е пълен с дрехи

Крими

27-06-2015, 14:08

Снимка:

БЛИЦ

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съмнителен пакет в двора на австрийския посланик

Спецсилите ще изискат записите от камерите, за да изяснят ситуацията

Сигналът за захвърления багаж в двора на австрийското посолство в София е подаден в 10.55 ч. от гражданин, който е минавал по тротоара пред посолството, обяви зам.-директорът на Специализираните полицейски сили комисар Михаил Златанов, който пристигна на мястото, предаде репортер на БГНЕС.

Съмнителният багаж е спортен сак, захвърлен точно до входната врата на посолството вътре в градинката. Цветът на сака е черно-червен.
Комисар Златанов уточни, че става въпрос за сак, в който има връхни дрехи. Не е изяснена самоличността на човека, който го е подхвърлил. За целта трябва да се изискат записите от камерите, собственост на австрийското посолство.Това ще стане чрез контакт с МВнР.

След подаването на сигнала, на мястото е пристигнал екип на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), за да направи проверка. По думите на комисар Златанов, ситуацията е събудила безпокойство с оглед на поредицата от атентати, които се случиха вчера на 3 континента. Районът на посолството на бул. "Цар Освободител" все още е отцепен.