Реформаторският блок издигна Георги Русев за кандидат кмет на Ген.Тошево

С подкрепата на четири от партиите в РБ

Георги Русев е кандидатът за кмет на Реформаторския блок за предстоящите избори в Генерал Тошево. Той бе представен на пресконференция днес в Добрич от лидера на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев. Той е с подкрепата на четири от партиите в Реформаторския блок.

Георги Русев е роден  през 1963 г. в гр. Ген. Тошево. Завършил е Аграрния университет в Пловдив, по професия е агроном. Работил е в областна дирекция „Земеделие“, бил е директор на ДФ „Земеделие“ в Добрич, бил е председател на Общинския съвет в Ген. Тошево, зам.-кмет на Община Ген. Тошево. В момента се занимава със земеделие. Семеен, с едно дете и едно внуче.

Политическата му кариера започва от 1999 г., когато е станал член на СДС. През 2007 г. е поканен от ДПС да води листата за общински съветници, след което е избран за председател на Общинския съвет. В момента няма ангажименти към която и да било политическа сила. Георги Русев се определя, като дясномислещ човек. Реформаторският блок е най-близък до това, което мисли. Той смята, че кандидатът на БСП ще бъде главния му опонент на изборите в Генерал Тошево.