Сергиите от парковете изчезват след 21 ч.

Мисия София

07-07-2015, 11:53

Снимка:

greentech.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Без павилиони и сергии в историческия център на София

Местят сергиите по „Графа“

Жители на кв. „Изток” пропищяха от шума в „Маймунарника”

Търговците, които продават сладолед, хотдог, пуканки от подвижни сергии по софийските паркове, площади и тротоари, трябва най-късно до 21 ч. да са хлопнали кепенци и махнали обекта си, пише в. „Телеграф”. 

Това предвиждат промени в Наредбата за търговската дейност в столицата, предложени от заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов. В нея е заложено въвеждане на работно време за т. нар. мобилни съоръжения - от 8 до 21 ч. В момента много от тези обекти бачкат и до по-късно вечерта, а голяма част от тях си остават по местата и след като затворят, често завързани с верига за някое дърво. 

Промените в наредбата се правят с оглед опазване на нощната тишина, обществения ред и спокойствието на гражданите, се посочва в доклада на Дончо Барбалов. Спазването на работното време на търговските обекти ще се контролира от Общинска полиция и СДВР. Нарушителите ги грози глоба от 300 до 2000 лева. 

Жители на столичния кв. „Изток" пък се оплакаха от шума, който се разнася нощем от заведението „Маймунарника" в Борисовата градина. Наскоро и главният архитект Петър Диков сподели как негов приятел от „Слатина" възнегодувал от силната музика там, която му пречила да спи. Тепърва предстои обществено обсъждане на проекта за развитието на Борисовата градина, като засега се предвижда да бъде махнат не само „Маймунарника", но и много други несвойствени за парка обекти, включително игрищата на „Спортна София".