Данъчната агенция на Великобритания хвали НАП

Това, което правите в НАП е на световно ниво

Националната агенция за приходите и Британската кралска приходна администрация споделиха добри практики по време на Национално съвещание за 2015 г. под надслов „Лидерство в промяна“. Целта на събитието беше представяне на добрите практики при управление на екипи, подходи за повишаване на мотивацията на служители и споделяне на визия за развитие на екипа на НАП.

 По покана на НАП, специален гост-презентатор на събитието беше г-н Пол Джерард, Директор на отдел „Стратегии и промяна“ в Британската приходна и митническа агенция на Нейно Величество. Пол Джерард ръководи 2 500 служители и заема водеща роля в прилагането на нови системи за представянето на публичната администрация сред 65 000 служители. 

 Той сподели, че Британската приходна и митническа агенция на Нейно Величество, която събира над 514 млрд. паунда от данъчни постъпления, е от водещите в световен план, защото успява да внедри едни от най-добрите практики за развитие на потенциала на екипа си. 

 

Според Пол Джерард, моделът на управление и лидерство, по който работи НАП, е на световно ниво. Постигнатите устойчиви резултати от реализираните усилия/проекти/ на екипа на НАП в областта, както и визията за развитие са основополагащи за успеха.  

 

Изпълнителният директор на приходната агенция Бойко Атанасов постави акцент върху позиционирането на НАП на световната карта на данъчните администрации. „След като към края на месец юни отчитаме толкова значим ръст на събираемост спрямо миналата година, за мен е важно да обърнем поглед към тези колеги, които са лидерите в екипа на НАП, защото именно те управляват 8000 човека. Целта ни е да постигнем още по-добри резултати в областта на лидерството и управлението на хора. Убеден съм, че споделената визия за усъвършенстване на уменията на членовете на екипа е верният път към постигане на още по-високо ниво на събираемост.” каза  Атанасов. 

 Специален гост в събитието на НАП „Лидерство в промяна” беше финансовият министър Владислав Горанов. Той говори за начините на управление като се фокусира върху важността на избор на стратегии за решаване на казуси в динамични времена, на бързината на вземане на решения в критични моменти, както и на личната отговорност при изпълнение на целите.

 Събитието „Лидерство в промяна“ беше подкрепено от Британското посолство в София. Заместник посланикът г-жа Сара Райли поздрави Национална агенция за приходите за постигнатите резултати.