БСП скочи срещу здравната реформа на Москов

Червените ще внесат жалбата си до Конституционния съд

Опозицията най-накрая атакува официално здравната реформа в Конституционния съд.

Народните представители от „БСП Лява България", ДПС и някои от АБВ и Българския демократичен център (БДЦ) ще внесат днес подписаната от 61 депутати жалба до КС срещу приетите промени в Закона за здравното осигуряване (ЗЗО).

„Продължаваме да обжалваме приемането на Закона за здравното осигуряване, който предвижда разделяне на два пакета", отсече на брифинг в парламента народният представител от „БСП Лява България" д-р Емил Райнов.

Припомняме, още при разглеждането на здравните промени в пленарна зала от опозицията обявиха, че ще атакуват по всякакъв начин приетите изменения.

„Ние написахме молба до президента да наложи вето и да покаже, че е загрижен за здравето на всички българи. Както очаквахме обаче, той не е загрижен за здравето на всички българи", припомни още социалистът.

„Законът съдържа дискриминационни текстове, с която се създава неравнопоставеност на българските граждани", недоволства и народният представител от ДПС Джевдет Чакъров. Той се закани още, че опозицията е готова да сезира и Комисията за защита от дискриминация отново за здравната реформа на министър Петър Москов.