ДПС ще участва в консултации за съдебната реформа

Поставихме си амбициозната цел да спечелим 40 общини на местните избори, призна Местан

ДПС няма да откаже участие в консултациите за съдебната реформа, които ще се проведат до края на настоящата сесия на Народното събрание. Това обяви в Пловдив лидерът на движението Лютви Местан, който бе гост на днешния Национален съвет на Младежкото ДПС, съобщи БНР. Местан смята, че съдебната реформа е забуксувала, защото няма как да се осъществи по модела на Реформаторския блок.

В Пловдив Лютви Местан съобщи, че през седмицата е имало намеци за среща с ДПС от страна на инициаторите на съдебната реформа, но същите тези хора днес определили движението като камъчето в обувката по отношение на съдебната реформа. Реформите предполагат съвършено друг език, заяви Местан.

По въпроса за местните избори той обяви, че неговата партия си е поставила амбициозната задача да спечели 40 общини в страната и това по думите му било напълно осъществимо. В същото време в ДПС очаквали да са втора или трета политическа сила в още 50-60 общини, където щели да влязат в диалог само със партиите, които са системни в поведението си. В Пловдив ДПС ще има също кандидат за кмет, като номинацията ще започне от местните структури и тяхното мнение ще се взема под внимание след това от централното ръководство на партията.