Всяка килия в Бургаския затвор - с тоалетна и вентилация

Общата на проекта е стойност е 125 000 лв.

Всяка килия в бургаския затвор скоро ще разполага със самостоятелна вентилация, тоалетна и мивка с топла и студена вода. Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ вече е обявила обществена поръчка за ремонт, подмяна на ВиК инсталацията и обособяване на санитарни възли в спалните помещения в затворите в Бургас, Варна и Сливен. Общата й стойност е 125 000 лв. без ДДС. 45 000 лв. от тях ще получи изпълнителят, който ще реновира бургаския затвор, пишеTopnovini.bg.
Финансирането на поръчката се извършва с бюджетни средства, плащането се поема от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”. Срокът за изпълнение на строително-ремонтните дейности е 90 дни.
Основните изискванията към кандидат-участниците са през последните 3 години да са изпълнили поне три услуги с предмет, сходен на този на поръчката. Екипът им трябва да се състои от минимум петима души – архитект, електроинженер, инженер ВиК, инженер ОВК (отопление, вентилация, климатизация) и Инженер Строителство на сгради и съоръжения.
Срокът за получаване на оферти или заявления за участие е 19 август тази година. Предложенията ще бъдат отворени на следващия ден в сградата на ГД "Изпълнение на наказанията" в София.
Настоящата поръчка е част от изискуемите подобрявания на условията за пребиваване на лишените от свобода в българските затвори. България е остро критикувана от европейските институции за лошите условия, при които излежават присъдите си пандизчиите. Не са редки случаите, когато затворници осъждат държавата заради мизерията, в която са принудени да прекарват времето зад решетките.