БГ изпълнители и кмет боядисаха "зебра" /СНИМКИ/

Мисия Бургас

15-07-2015, 14:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Родни звезди боядисват пешеходна пътека в Бургас

Почитателите на българската музика видяха как любимите им звезди Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето и Ice Cream маркираха ивици

С българска музика и ентусиазъм беше освежена една от най-използваните пешеходни пътеки в Бургас. Тя се намира на ул. "Христо Ботев", до пресечката с ул. "Македония".  Боядисването на "зебрата" е по инициатива на БГ радио и  Провидент Файненшъл България, с подкрепата на Община Бургас. 
Почитателите на българската музика видяха как любимите им звезди Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето и Ice Cream маркираха ивиците върху пътното платно. Кметът Димитър Николов заяви, че безопасността на пътя в Бургас е приоритет, по който се работи всеки ден. 
"През последните години Община Бургас реализира важни инфраструктурни проекти, свързани с транспортната схема на града. Във всеки един етап от реализирането им ние се ръководим от принципа, че безопасността на хората е преди всичко. Сега създаваме специализирано общинско звено. То ще направи пълен анализ на съществуващата организация на движението. Пътните знаци, маркировката, пешеходните пътеки, светлинната сигнализация и съоръженията за ограничаване на скоростта ще бъдат под наблюдението на  експертите. Вярвам, че с общи усилия ще направим улиците на Бургас много по-безопасни", каза кметът Димитър Николов.
Авторите на инициативата и Община Бургас благодариха на всички участници, които се включиха в боядисването на пешеходната пътека, и призоваха за повече толерантност на пътя.