Военният министър контрира Менда Стоянова от Авиобаза "Крумово"

Политика

16-07-2015, 16:43

Снимка:

БНР

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

До момента сме съкратили 382-ма в МО, отвърна й задочно той

Няма да се съглася с думите на председателя на Бюджетната комисия Менда Стоянова, че военният министър не прави реформа за намаляване на разходите в администрацията. Това заяви в Авиобаза "Крумово“ министър Николай Ненчев по повод изказване на Менда Стоянова в кулоарите на парламента. До момента сме съкратили 382-ма души в Министерство на отбраната, след въвеждане на общия устройствен правилник, каза Ненчев.

Общо в администрацията на ведомството работят около 900 служители. Министърът съобщи, че отделно ВМА е успяла да спести 17 милиона лева.

Николай Ненчев е получил "обнадеждаващ“ доклад от Финансовото министерство, според който Министерство на отбраната се справя добре.

На въпрос може ли още да се намали щата, военният министър каза, че това е много трудно, тъй като във ведомството има структури със специални задачи и мисии, и съкращенията биха застрашили дори националната сигурност.

Николай Ненчев се надява в бюджета на министерството за 2016 г. да залегнат договорените на КСНС 1 350 000 000 лева, с които да продължат програмите за модернизация на въоръжените сили.

В Авиобаза "Крумово" военният министър бе гост във ВИП-деня на съвместната българо-американска подготовка "Тракийско лято – 2015“.