Община Казанлък започна асфалтирането на улици

61 обекта за асфалтиране са включени в Строителната програма на общината

Завършено бе асфалтирането на ул. „6-и септември“ в Казанлък, която е първата от общо 61 обекта за асфалтиране, включени в Строителната програма на Община Казанлък за 2015 г.

Дейностите се извършват съгласно договорения график с фирмите изпълнители, избрани след проведена обществена поръчка. След направената подготовка на уличните платна, се преминава към полагане на асфалтовото покритие, като експерти от Община Казанлък непрекъснато контролират дейностите.

В Казанлък следващите улици за асфалтиране са ул. „Стара планина“ в участъка от ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Пушкин“, ул. „Стефан Караджа“ в участъка от бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ до ул. „Стара планина“, ул. „Тимок“, ул. „Цар Освободител“.

Другата фирма изпълнител в момента работи по подготовката за асфалтиране на улиците в населените места и 4-класната пътна мрежа.

Третата фирма изпълнител ще направи кръговото движение на бул. „Розова долина“ и ул. „Бачо Киро и ще асфалтира ул. „Пенчо Славейков“ от ул. „Васил Априлов“ до ул. „Отец Паисий“.

Строителната програма на Община Казанлък за 2015 г. по отношение асфалтирането на  улици, части от тях и алеи в град Казанлък, в населените места и общинската пътна мрежа включва 61 обекта с обща площ  90 797 кв.м., като средствата за асфалтиране възлизат общо на 2 323 390 лв.