Царево беше най-яката водна атракция /СНИМКИ/

Туризъм

20-07-2015, 14:11

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Три дни Царево ще бъде като уникален аквапарк

Хиляди се включиха в "Изпързаляй лятото/

Хиляди се стекоха в Царево, където се проведе първият по рода си фестивал „Изпързаляй лятото”. "Изпързаляй лятото" е единственото по рода си събитие на открито, което предложи в продължение на три дни - от 17 до 19 юли, многобройни водни атракциони и екстремни преживявания.

Кметът на Царево инж.Георги Лапчев откри фестивала в петък и даде старта на най-екстремното и най-вълнуващото морско приключение по Южното Черноморие. Прекрасното слънчево време събра в Царево всички ентусиасти, малки и големи, да изпробват най-дългата водна пързалка в страната. Още преди да стартира фестивала най-нетърпеливите да се пробват на атракционите бяха окупирани всички водни съоръжения.

Популярният водещ Део забавлява гостите на тридневното събитие. Компания му правиха рапърът Играта, които забавляваха гостите на фестивала в първата вечер. След тях се изявиха и диджеите на Hacienda beach club Mr. K и Dimo BG, които се включиха две вечери подред с най-добрите нощни партита под открито небе.

Фестивала „Изпързаляй лятото“ няма аналог в страната, а Царево се сдоби с най-дългата водна пързалка. Пързалката се разпростря по улиците на Царево, до пристанище „Мичурин”. В непосредствена близост до пързалката бе разположен Big Blop, или с други думи – комбинация между скачане на батут и скокове във вода. Тъй като Голямата възглавница може да изпрати всеки на няколко метра напред – тя бе разположена в открито море, на пристанище Мичурин. Имаше изградена и рампа за скок с колела в морето, а уейк борда бе една от предпочитаните атракции. Любителите на сърфа имаха възможността да наблюдават демонстрациите на професионалистите на водния спорт, както и да се обучават.