Каналджия обещал на бежанци лъскав живот в Германия, изпратил ги в „Комлука”

Крими

22-07-2015, 18:06

Снимка:

снимка, segabg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

30 бежанци живеели натъпкани в магазин на Женския пазар

25-мата афганистанци бяха отрити в Бургас, пресекли са през Странджа

25-имата афганистанци, заловени от полицията в Бургас в края на миналата седмица, са дошли в България през Странджа. Бежанците преминали на зелена границата с помощта на каналджия, когото срещнали в Истанбул, пише ФлагманМъжът ги подмамил с обещания за работа и лъскав живот в Германия.
Те без да се колебаят платили кеш за транзита в страната ни. „Таксата” била около 1 000 долара на човек, което общо за всички правело близо 30 бона. Афганистанците обяснили пред разследващите, че не познавали човека, който им помогнал да прекосят границата.

В България ги посрещнал 35-годишният Кирил Стоилов. Мъжът от софийския квартал „Люлин” вече бил доста опитен в „занаята”, тъй като имал няколко присъди за нелегален трафик на хора. Въпреки че нямал дори валидна шофьорска книжка, а използвал фалшива, той натъпкал чужденците в краден микробус „Ивеко” и го подкарал към Бургас, вместо към „обетованата земя” Германия.

Бусът първо е забелязан до село Крушевец, но е спрян едва на влизане в Бургас, в района на „Комлука”. Няколко часа по-късно е ескортиран от полицейски патрули до Пето РУП в ж. к. „Лазур”.
В момента афганистанците са в специален дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.