Пропуск на Делев и червен картон на Паланков лишиха Берое и Черно море от класиране в Европа

Старозагорци и Литекс ще се съсредоточат в битка за титлата с Лудогорец

Пропуск на Спас Делев и червен картон на Тодор Паланков лишиха Берое и Черно море от класиране в Европа.


"Моряците" загубиха с 0:4 в Минск от Динамо. Но този резултат бе прекален с оглед разликата в класите на двата отбора. Никола Спасов започна мача тактически добре. Проблемът дойде от червения картон на Тодор Паланков. После Курьор изпусна чисти положения на два пъти. След това домакините отбелязаха още голове и решиха мача. Черно море загуби двубоят психологически,а не от разлика в класите.


Черно море продължава да е костелив орех и със сигурност ще изиграе интересни срещи в първенството на "А" група. А турнирната психика на отбора отново може да го докара до битка за финала за Купата на България.


Що се отнася до Берое, Хубчев типично по германски бе подредил своя състав. Старозагорци бяха безупречни в защита на стадиона на Брьондби. Първото полувреме бе изиграно перфектно. Може би стигането до голови положения от Спас Делев и Иво Иванов трябваше да станат не 12 минути преди края, а поне двайсет минути по-рано.


Берое показа класа,но трябваше да рискува повече от началото на второто поувреме за да си създаде още голови положения. А не да разчита само на две чисти в края на мача, които бяха пропуснати. Видя се,че когато датчаните бъдат натиснати се огъват. Видя се обаче и,че Берое трябва да поработи върху ефикасността пред гола. Защото почти винаги от една или две ситуации се рещава една среща в евротурнирите.

Ясно е, че в шампионата Берое, както и Литекс ще бъдат основните съперници на Лудогорец за титлата.

Логиката сочи за главен претендент тимът от Разград. В близките кръгове ще се разбере дали инерцията за печелене на титли в България от този отбор продължава. Или е спряла, както изненадващо се получи с европейския възход на отбора.

За де издънят и в първенството, Лудогорец трябва да постъпят безкрайно елементарно и да подценят и "А" група. А това просто е немислимо.

След "обеците Милсами" няма да е за вярване, ако "орлите" са се превърнали в кафезни птички.


Сега, след мачове в "А" група претендентите за първите места няма да имат право да се извиняват с много срещи и рзконцентрираност в Европа.

Просто защото евротурнирите за българските отбори приключиха малко след средата на юли.

Срамът се измива с хубави игри в шампионата и истинска подготовка за следващите участия на нашите отбори в европейските турнири. И желанието за евролицензи да бъде подплатено и с игра.