"УЕБ РОДИТЕЛ“ е новата електронна услуга в Стара Загора

Таксите за детски градини ще могат да се плащат безкасово

„УЕБ РОДИТЕЛ" е новата електронна услуга на Община Стара Загора От месец август Община Стара Загора пуска нова електронна услуга – заплащане на месечните такси за общински детски градини/ОДЗ и детски ясли по електронен път. Всеки родител може да извърши онлайн разплащане, след като влезе в раздел „УЕБ РОДИТЕЛ" на адрес:  https://priem.starazagora.bg В долния ляв ъгъл се намира бутонът за вписване с надпис „УЕБ РОДИТЕЛ". Ползвателят трябва да избере вида на детското заведение – детска градина/ ОДЗ или детска ясла и след това да попълни ЕГН-то на детето и паролата, която ще бъде изписана на последната квитанция за платена такса.

"УЕБ Родител" е поредното надграждане към автоматизираната информационна система, внедрена в детските заведения в Община Стара Загора. Всеки родител има възможност да получава информация единствено за собственото си дете. В профила на детето ще бъде поместена информация за броя на посещенията и отсъствията му от детското заведение, както и съответната дължима такса за всеки месец.

В сайта ще се съдържа и информация за седмичното меню в детските заведения. Чрез системата за електронни плащания, дължимата такса за посещение на детското заведение ще може да се плаща по електронен път в удобно за родителите време.

Това е поредната услуга, която Община Стара Загора предлага за родителите на деца в детските заведения. По електронен път те могат да подадат заявление за кандидатстване за прием, който е целогодишен, а класирането за свободните места се прави по предварително обявен график за детските градини/ ОДЗ и при наличие на свободни места – за детски ясли.