Мъж загина в катастрофа на магистрала "Тракия", други двама берат душа

Крими

25-07-2015, 13:26

Снимка:

АПИ

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

При друг инцидент софийско "БМВ" се преобърна няколко пъти и се вряза в ограда

Един загина, а двама са в тежко състояние след тежка катастрофа на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал тази нощ в 2:30 часа в района на 149-ти км, посока София.

До тежката катастрофа се е стигнало след като влекач "Мерцедес" с полуремарке с пловдивска регистрация е блъснал спрял в аварийната лента софийска "Хонда". Колата се е преобърнала в канавка, а камионът преминал през оградна мрежа и се обърнал в крайпътна нива.

53-годишен мъж от Пазарджишко, който управлявал влекача, е издъхнал на място. В болница със сериозни наранявания са двама столичани, пътували в хондата – 36-годишният шофьор и 17-годишно момиче. Полиция продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до произшествието.

Междувременно към 9 часа вчера жена и младеж са били ранени при друг инцидент на АМ "Тракия". Той настъпил в района на 136-ти км, на разклон за с. Трилистник, където лек автомобил "БМВ" със софийска регистрация се преобърнал няколко пъти и се врязал в ограда. В болница за оказване на спешна медицинска помощ са транспортирани двама пътници - 49-годишна столичанка и 22-годишен младеж. Шофьорът И.Х. на 55 години от София е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. По първоначални данни причините са движение с несъобразена скорост и загуба на контрол.