Разпитват пътниците от хеликоптера, паднал в морето край Царево

Животът

25-07-2015, 15:20

Снимка:

снимка, архив,

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Торнадо засмука хуликоптер (видео)

Царево домакин на 1-ви кръг от Републиканското по джетски

Той летял над плажа цял ден, заради състезанието с джетове. Жертви няма

Хеликоптер се разби в морето на плажа в Царево днес следобед.  Пътниците - трима души, са паднали във водата. Вече са изведени и предстои да бъдат разпитани за инцидента, който изплаши десетки летовници.

Днес в залива се провеждаше републиканско првенство по джет ски. Истински късмет е, че в момента на падаето на машината, е имало много хора. Спортисти са се притекли на помощ на пострадалите. Започва акцията по вдигането на машината, която е потънала светкавично във водата.
На плажа е настъпила паника, но положението е овладяно бързо. Скъпата машина, която е частна, летяла твърде ниско над главите на летовниците. Минути след това се забила в морето. Граничната полиция те първа ще разпита пътниците. На мястото са пристигнали водолази от Гражданска защита, които се опитват да извадят хеликоптера. 
Според кмета на Царево е имало реална опасност за хората, които са се намирали на плажа: Късмет е, че не е залитнал в посока към плажа, но е паднал на така да се каже в центъра на Царево, защото залива се намира на 200 метра от площада.

По думите на очевидци на плажа, хеликортера бил малък, а паниката в първите минути е била, защото никой не е разбрал какво става. Според тях, вероятно пътницие са искали да гледат по-близо състезанието с джетове.

Няма данни за пострадали от инцидента. Няма информация и за настъпил разлив на гориво. Районът вече е отцепен.