Ремонтират 60 от общо 81 столични подлеза

Мисия София

27-07-2015, 12:16

Снимка:

район Северен

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Столична община продължава с ремонтите на подлезите

Чудатите подлези на София (снимки)

Останалите 21 са в много добро състояние, похвали се зам.-кметът Христов

В последните 5 години ремонтирахме основно 50 подлеза и през тази година цялостно се ремонтират още 6. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Любомир Христов, зам. - кмет на София в направление "Транспорт и транспортни комуникации". 

„До края на 2016 г. 60 от общо 81 подлеза в София ще бъдат ремонтирани”, заяви той и добави, че останалите 21 са в добро състояние и се стопанисват от столичния „Метрополитен“. Относно основните дейности, които се извършват при ремонта на подлезите, Христов уточни, че първо се отстраняват течовете в конструкцията на подлеза, ако има такива. 

„На някои места се налага цялостно да се разкрие покривната плоча, да се премахне пътната настилка над подлеза, да се излеят нови плочи и положи хидроизолация. Възстановяваме осветлението и електрическата мрежа, които много често напълно липсват в резултат на вандализъм и кражби”, посочи още той. 

„Извършваме основен ремонт на стълбищните клетки, санират се стените на подлезите и подовите покрития, където е необходимо”, допълни Любомир Христов.