Пускат бул. „Черни връх” в края на август

Новата метростанция по булеварда ще бъде готова до средата на 2016 г.

Наземните строителни работи по булевард "Черни връх" във връзка с метрото приключват в края на август.

Строителните дейности вървят по график и по план. В края на месец август трябва да бъде възстановено движението върху новата метростанция, която се изгражда, каза по БНР инженер Стоян Братоев, изпълнителен директор на общинската фирма "Метрополитен", която изгражда метрото в София.

Пусковият срок на новата метростанция по бул. "Черни връх" - до ул. „Сребърна, е в средата на следващата 2016 г.

Братоев коментира и ремонта на бул. Александър Малинов в столичния квартал "Младост".

По думите му още преди години е започнало частично строителство по булеварда, но вероятно по финансови причини е било спряно. В момента се изгражда на етапи, като досега са завършени два. 

"Единият етап е участъкът от булевард "Андрей Сахаров" до улица "Александър Тодоров-Балан", който се изгради веднага, след като се построи метрото, тъй като там се спираше движението по време на строителството му. Другият участък, който се изгради през месец април, беше участъкът в района на Бизнес парка и следващите участъци, по които се продължава работа", каза Братоев.

Той поясни, че с регулационния план, който е бил приет през 2014 година, е било предвидено изграждането на този булевард, но първо е трябвало да се построи линията на метрото.