Масова оргия събра 700 сатанисти (видео)

Не липсваха протести на християни

Тълпа от около 700 души се събра на церемонията по откриването на бронзова статуя на „Господаря на Ада” в Детройт, създадена от неизвестен автор.

„Елате да потанцувате с Дявола”, призоваваха сатанистите в навечерието на мероприятието на официалния си сайт. На „празника” са присъствали всичките атрибути за поклонение пред Сатаната: червена светлина и луминесцентен обърнат кръст. По време на откриването на статуята двама мъже страстно се целуваха.

Гръмкото разгласяване на предстоящото събитие предизвика възмущението на местните християни, които се опитаха да попречат на богохулната церемония.
Люсиен Гривз – лидерът на храма на Сатаната, разказа, че за провеждането на церемонията се е наложило мерките за сигурност да бъдат засилени. За да влязат в залата, гостите също е трябвало да подпишат договор, че продават душата си на дявола. Така, по думите на Гривз, са били отсявани радикалните християни. Също така, сатанистите разпространявали невярна информация за мястото и събитието на церемонията, за да не им попречи никой.
Местните християни на свой ред проведоха редица протести.