Четвърт милион чиновници могат да останат без заплати

Портфейл

01-08-2015, 16:41

Снимка:

©marica.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Агенции към социалното и земеделското министерство са с по 20 млн. лева минус

Четвърт милион държавни служители са пред риска да останат без заплати. В средата на годината се оказва, че парите, заложени в Бюджет 2015, ще бъдат недостатъчни за нормалното функциониране на много от държавните структури, съобщи bTV.


КНСБ изчислява, че са нужни поне още 120 милиона лева, иначе се тръгва към протести. Най-големи са минусите в агенции към социалното министерство и към земеделското - по над 20 милиона лева.


Театри и библиотеки също се нуждаят от допълнителни средства. Под въпрос е и дали ще има пари за увеличение на учителските заплати с 20 лева наесен.


Без пари след дни могат да останат работещите в държавното предприятие "Транспортно строителство и възстановяване". Там чакат държавата да им се издължи и за миналата година.


"Това е предприятието, което ни помага при бедствия и аварии и когато има пожари, и когато бяха наводненията, има да получава някъде около 4 милиона лева от бюджета и нямат заплати дори за следващия месец. Там работят около 800 човека и средната заплата е доста ниска 500 – 600 лева”, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"