Отново незаконно строителство на брега в Балчик (видео)

Животът

04-08-2015, 09:59

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха претоварната станция за отпадъци в Балчик

Входовете за Централния плаж в Балчик са затворени с ограда и предупредителни табели

Поредно незаконно строителство се извършва на брега на морето – този път в Балчик, предаде Нова ТВ.

Входовете за Централния плаж, които хората ползват от години, за да влизат там, от съвсем скоро са затворени с ограда и предупредителни табели, на които пише, че това е частен имот, влизането на външни лица е забранено и има въоръжена охрана.

Хората в Балчик се възмущават, че новият собственик на доскоро техния подход към Централния плаж на града не си е направил труда дори да подмени табелата. Така постигнатата символика разкривала напълно отношението на инвеститорите към родните плажове.

„Влизаме в строежа от страната на плажа, където ограда няма. На обекта липсва задължителната табела за строителна дейност, въпреки че видимо нещо се изгражда. Какво - питаме работниците, които обаче изведнъж си тръгнаха с обяснението, че са там на гости, на плаж или на разходка“, разказва репортерът Искра Урумова.

Мъж, представящ се за охрана, все пак свързва екипа на телевизията с някого, когото нарича „шефа”. Въпросният шеф се представя по телефона с името Неделчо Марков. Той отказва да отговори на каквито и да е въпроси и нарежда на екипа да напусне имота веднага.

Мъжът твърди, че щом на мястото няма бетон – няма и строителство, а хората, които са на обекта, били охранители.

Екипът на телевизията отива в общината, за да попита там знаят ли какво се прави на Централния плаж в Балчик.

Заместник-кметът по строителството разказва, че собственикът е купил имота на публична продан, но в общината не знаели подробности за него. Признава, че има многобройни жалби срещу случващото се на плажа.

Бил съставен констативен акт, изпратен на собственика на имота „Интер Инвест” ЕООД, регистрирано в Силистра. Кметът на общината Николай Ангелов щял да издаде заповеди за спиране на строителството и за прекъсване на тока и водоснабдяването на обекта. За нарушаването на строителната забрана санкциите започват от 10 000 лева, а другата мярка е събарянето на обекта, което, ако собственикът не направи сам, се извършва за негова сметка от общината.

От администрацията предвиждат, че всички техни заповеди ще бъдат обжалвани и бунгалата може и да станат факт до края на лятото. Обещават да поискат премахване на предупредителните табели, стряскащи туристите.