Панда симулира бременност за да получи повече комфорт

Някои умни индивиди забелязват по-специалните грижи за бременните животни и се опитват да ги получат с измама, като целят подобряване на качеството им на живот

Работниците в зоологическата градина в Тайпе, Тайван забелязали признаци на бременност у една от техните панди на име Юан Юан, след като на животното е било извършено изкуствено оплождане, съобщава Метро.

Въпреки това, по-късно се оказа, че пандата е симулирала бременност за да получи хладно помещение и по-добра храна. Персонала на зоопарка забелязал, че Юан Юан е загубила апетита си и се е възстановила в матката. Тъй като бременност та при гигантските панди е рядкост, животното веднага е настанено в комфортна стая с климатик.

Гледачите включили в диетата на пандата още кифли и плодове. Месец по-късно резултатите от няколко изследвания на бъдещата майка показали, че Юан Юан не очаква потомство.

Китайските учени предполагат, че животното, което е раждало вече веднъж през 2013 г., може да е симулирало бременност, за да получи прохладно помещение и по този начин да се спаси от горещото време.

Това не е първият път, когато гигантски панди симулират бъдещо майчинство. През Август 2014 шестгодишната Ай Хинг е заподозряна за подобна измама в Изследователския Център за Развъждане на Гигантски Панди в Чънду.

Един от експертите на центъра разкри пред CNN, че някои умни индивиди забелязват по-специалните грижи за бременните животни и се опитват да ги получат с измама, като целят подобряване на качеството им на живот.