Застрашена панда – а министърката от Руанда

Ръководеното от ДПС Министерство на околната среда и водите сътвори поредния шедьовър на политическата мисъл и действие, все запазена марка на турскочервения кабинет „Олигарски“. Ведомството на Искра Михайлова реши да даде на прокурор певицата Ваня Щерева, защото отглеждала в дома си панда, която според буквата на закона е забранен вид.

Оказа се, че панда в дома на Щерева няма. Иде реч за нежния прякор на изпълнителката, с който я нарича нейният любим. Същият разлепил няколко шеговити бележки, които по стар ченгесарски обичай чрез добре познатия донос на анонимен гражданин, стигнали до МОСВ. Разбира се, когато иде реч за опазване на природата чиновниците затварят очи, само че в този случай демонстрирали учудваща усърдност. Да гледаш и не вярваш на ушите си!

Деянието на близката до Делян Пеевски министърка (припомняме, че тя бе втора след него в листата на ДПС-Пазарджик) нямаше да е толкова смешно и асбурдно ако не бе преплетено с едни други случки от последните месеци, за които Bulgariautre.bg вече сигнализира.

Преди месец стана ясно, че Европа спира парите за екопроекти в българските общини. Всъщност, средствата са блокирани от министър Искра Михайлова след основателните съмнения на Брюксел за кражба и далавера с отпусната помощ. В същото време еколози и природозащитници основателно заляха софийските улици с протести срещу политиката на кабинета „Олигарски“, която ще доведе до добре познатите бетонни джунгли дори и в малкото останали недокоснати от дивия капитализъм кътчета по родното Черноморие.

Само преди 6 години Европа замрази и в последствие отне стотици милиони по програми свързани с опазването на околната среда и екологията. Тогава премиер бе Станишев, финансов – Орешарски, а на Дмитриевич брат му – архитект. Както и сега, когато заместник-министър Чавдар Георгиев, заради когото ЕК стартира наказателна процедура, пак е на същия пост.

Абсурд и парадокс: по цяла Европа левите партии са на екологични позиции, а десните са обвинявани в липса на чувствителност. В милата Родина, обаче, социалистите застрояват и газят българската природа. Кога мислите бяха направени прословутите заменки?

В кой мандат олигарсите разграбиха за жълти стотинки българската земя? Реално струваща милиарди левове. Пак ни взеха за идиоти, не че не знаят кви ги вършат, но дори не считат за нужно да се оправдаят.

Защото ще купят гласовете, ще скалъпят нов „Костинброд“ и номерът им ще мине. Дали така ще се получи – зависи само от нас! Иначе ще ни пратят в Руанда или някъде по Третия свят. Където всъщност е мястото на наглата корпоративна банда, взела на абордаж българската държава и българските медии.