Локализираха пожара над Слънчев бряг

Крими

06-08-2015, 17:20

Снимка:

снимка, darik

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Голям пожар до "Ханска шатра"

Задръстванията по пътя Бургас - Варна са сериозни. Внимавайте със скоростта!

Приблизително 150 дка сухи треви и храсти са изгорели при пожара, възникнал около 14.30 часа днес в гориста местност, разположена край "Ханска шатра".

Огънят е локализиран от общо 6 противопожарни екипи от Несебър, Бургас и Поморие, служители от Държавно горско стопанство - Несебър, Община Несебър и доброволчески отряд. 
От инцидента напълно е изгоряла намираща се в близост до "Ханска шатра" конюшна, като са изпепелени три коня и паркиран лек автомобил. Не са засегнати сградите на комплекс "Съни Бийч Хилс", разположени в близост до местопроизшествието.
Действията на пожарникарите по локализиране на огъня бяха силно затруднени от високите температури и отривистите пориви на силния вятър. 
Пътният трафик по главен път Бургас - Варна обаче още е затруднен поради задимяване на района. Три полицейски автопатрули от Районно управление - Несебър подпомагат водачите на МПС при шофирането им в условията на намалена видимост. От сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас призовават скоростта на движение да бъде съобразена с усложнената обстановка, като не се предприемат рискови маневри.