Стотина жители на Раковски излязоха в защита на отец Димитър

Животът

07-08-2015, 15:53

Снимка:

©БНР

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Според хората той наклеветен и не може да нарани дете, както твърди майката на Енрике

Над 100 жители на Раковски се събраха пред храма "Пресвето сърце Исусово" в подкрепа на местния свещеник отец Димитър, обвинен, че е малтретирал 6-годишно дете. Сред хората беше и кметът на Раковски Иван Антонов. Пред църквата дойдоха и председателят на Общинския съвет Младен Шишков, както и управителят на местното читалище.


Според хората отец Димитър е наклеветен и той не може да нарани дете. "За тези над 10 години той е възпитал в доброта хиляди деца. Той не може да извърши подобно нещо. Готов съм да се закълна в това", заяви Иван Антонов. По думите му 6-годишният Енрике, чиято майка е пуснала жалбата срещу отец Димитър, го е оставила без всякакъв родителски надзор.


"Той е много палаво дете, вършило е множество поразии върху общинско имущество. Енрике запали леглото на едно от децата, настанено в приюта на църквата и отеца едва загаси пламъците", разказа Антонов. Дежурен в община Раковски допълни, че много често е гонил Енрике, който късал цветя и газел с колелото си градинките.


Вчера майката на 6-годишния Енрике подаде жалба в полицията срещу свещеника Димитър Димитров и храмов служител от църквата "Пресвето сърце Исусово" в Раковски. Според Златка Гешева детето й е било малтретирано от двамата.

От полицията вчера отказаха подробности по случая. Пред bTV майката на момчето разказа, че синът й бил отведен от свещеника и служителя в тъмня стая, взели му телефона и го набили.
"Като влязъл, те заключили вратата и взели да го бият. И след това му вързали ръце, крака, устата му и завързали с тиксо", каза още Златка Гешева. Родителите на детето разполагат и със съдебномедицинско удостоверение за побоя.

 

Вчера следобед на посещение в дома на 6- годишния Енрике беше местният отдел за закрила на детето. То е здраво и няма видими следи от насилие, увериха те.

Ще работим по случая с полицията. За случая ни се обадиха от София, уточниха от отдела.

В Раковски хората още вчера бяха шокирани от случилото се и обвиненията към отец Димитър, който е сред авторитетите в града и с много лични инициативи за децата.