Със специална машина рехабилитират обходния път на Елхово

Предстои да бъдат монтирани около 480 м шумозаглушителна ограда

По рехабилитацията на близо 7-километровия обходен път на град Елхово се работи усилено. Това уверяват от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Рехабилитацията стартира на 14 май. Неплътната асфалтова смес (биндер) вече е положена на 100 % от отсечката.

Кръстовището с път II-79 Елхово - Бургас е ремонтирано. В момента се работи по моста над р. Кириловска при км 289+725 на път I-7. Облицованите окопи на отсечката се изработват на място със специална машина. Поставят се бетови бордюри и отводнителни улеи.

От пътната агенция поясняват, че предстои да бъдат монтирани около 480 м шумозаглушителна ограда в участъка между ул. „Морава" и многопрофилната болница „Св. Иван Рилски" в гр. Елхово, която е от км 292+678 до км 293+158 на първокласния път.

От АПИ уверяват, че с рехабилитацията на обходния път на Елхово ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към ГКПП-Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с път ІІ-79. Ако метеорологичните условия са благоприятни, се очаква строителните дейности да завършат в средата на септември.

Проектът за рехабилитация на близо 7-километровия участък е включен в лот 5 на програма „Транзитни пътища V". Инвестицията е за около 6 млн. лева. Изпълнител е „Пътинженерингстрой-Т" ЕАД. Строителният надзор осъществява „Трансконсулт-БГ" ЕООД.