Центърът за деца в Морската готов до пролетта

Мисия Бургас

13-08-2015, 11:41

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Правят ремонт на локално платно в центъра на Бургас

ВМС на САЩ се бави с помощта

Община Бургас е получила разрешение за строеж на Дневен център за деца с увреждания на мястото на бившите казарми в Морската градина. Това съобщи заместник-кметът Лорис Мануелян. От администрацията очакват и скоро да подпишат договор с изпълняващата фирма. Мануелян сподели, че през пролетта на следващата година строителството вече ще бъде завършено.
През април тази година стана ясно, че Военноморските сили на САЩ са готови да финансират проекта. Още обаче не била завършила процедурата по одобрението на техните средства, не се знаело и коя фирма искат да наемат. Затова строителството щяло да бъде извършено на определени фази. "Оставаме им две възможности да се включат, ако не стане -  сами ще го изградим", каза зам.-кметът
Новият център ще струва приблизително половин милион лева. Той ще разполага със специализирани кабинети за различен вид терапии и групови занимания, сензорна стая, салон за физикална терапия и рехабилитация с видео стена, стаи за почивка и развлечения. Местоположението на сградата е изключително подходящо, тъй като в близост има плувен басейн и база за конна езда, където да се извършват терапевтични и рехабилитационни дейности.