Няма да има нов Спешен център в Сапарева баня

Общинският съвет отхвърли със свое решение предложението

Общинският съвет в Сапарева баня отхвърли със свое решение предложението за изграждане на нов спешен център, който да се намира в двора на бившето училище в кв. Гюргево, в Сапарева баня, предаде Дарик. Това означава, че в курортния град проекта на Министерство на здравеопазването за модернизация и реконструкция на спешните центрове няма да се реализира.

На трета сесия в Сапарева баня, която е и втора извънредна, общинските съветници дискутираха въпроса със Спешния център в Сапарева баня. 4-ма от съветниците не присъстваха на днешното заседание - по един от БСП и Лидер и 2 от ГЕРБ. По проект на Министерство на здравеопазването се предвижда модернизиране на спешните центрове в страната.

Това обаче изисква решения на общинските съвети и определянето на подходящи терени за изграждане на нови или за модернизиране на вече съществуващи центрове, но такива, които отговарят на изискванията на Министерството, съответно на проекта, финансиран от програма „Региони в растеж". На сесията в Сапарева баня присъства и директорът на Спешен център Кюстендил д-р Анелия Георгиева, която даде повече разяснения за проекта и изискванията. Тя обясни, че в Сапарева баня е предвиден периферен филиал, застрояване върху 200 кв. м, осигурени са 200 000 лв. за строителството му.