Около Колодрума ще посрасне цял спортен комплекс

Мисия Пловдив

18-08-2015, 16:12

Снимка:

skyscrapercity.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

4500 покани за откриването на Колодрума ще се раздават в два пункта

Паркингът е достъпен и за живущите в близост срещу месечен абонамент от 50 лева

С около 440 паркоместа на надземно и подземно ниво ще разполага новопостроената спортна зала Колодрума.  Кметът Иван Тотев уточни, че паркингът ще бъде предоставен на ОП "Синя зона и паркинги и гаражи”. Така ще могат да го ползват не само живеещите в близост, но и други желаещи граждани, в съответствие с общинската тарифа за месечен абонамент от 50 лв.

Тотев подчерта, че с изграждането на паркинга стартира и цялостното социализиране на прилежащата общинска зона на Асеновградско шосе, като се предвижда паркингът да бъде разширен през следващата година с още 100 места.
Ще бъде изграден и нов спортен комплекс южно от паркинга с футболни, волейболни и баскетболни игрища. Западно от Колодрума пък до спортна зала „Академик” ще бъде изграден парк със специализирани спортни зони за деца.

Новият парк, зала "Академик” и Колодрума ще оформят единна структура, кореспондираща с нуждите на пловдивчани за масово спортуване, заяви Тотев.

На предстоящото заседание на Пловдивския ОбС на 27 август, което съвпада с откриването на Световното първенство по таекуондо, ще бъдат обсъдени и тарифите за наемане на новата зала за спортни събития и концерти, както и тарифата за паркиране.  

Инвестицията за новия външен паркинг на площ от 6 дка е около 2 млн. лева, в които са и средствата за изграждане на две нови канализационни системи, а за спортната зала  - около 49,5 млн. лева.