Тези зелени храни са невероятни!

Действат като мини-трансфузия за кръвта

Зелените суперхрани са невероятни! Те имат най-високата концентрация на лесно смилаеми хранителни вещества, подпомагат изгарянето на мазнини, набавят витамини и минерали, за да защитават и заздравяват организма. Те съдържат широк набор от полезни вещества, включително протеини, защитни фото-химикали и здрави бактерии, които помагат да се изградят по-чисти мускули и тъкани. Ето няколко от най- важните зелени суперхрани, подбрани от foodpanda:

Пшенична трева

Пшенчната трева е супер алкализираща. Тя нормализира състоянието на щитовидната жлеза, подпомага храносмилането и обмяната на веществата и насърчава загубата на тегло, поради съдържанието на ензими и почистващото действие.

Синьо-зелените водорасли

Синьо-зелените водорасли са фито-планктон и съдържат почти всички хранителни вещества. Те са високо съдържание на протеини 60% и по-пълен аминокиселинен профил от говеждото месо или соята. Те са едни от най-известните хранителни източници на бета-каротин, витамини от група В и хлорофил. Доказано е, че подобряват функционирането на мозъка и паметта, укрепването на имунната система и борбата с вируси, настинки и грип.

Спирулина

Спирулината е култивирано микроводорасло, което е било консумирано в продължение на хиляди години от коренното население на Мексико и Африка. Тя е един от най-големите известни досега източници на протеини на Земята и съдържа 70% чист протеин. Проучванията показват, че спирулината може да регулира нивата на захар, апетита и е перфектна хранителна добавка.

Зеленолистни зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци са лесно достъпни и силно питателни, но повечето хора не консумират достатъчно количества от тях. Изследванията непрекъснато потвърждават, че хората, които ядат тези зеленчуци, по-рядко се разболяват от рак и сърдечни заболявания . Пресните зеленолистни зеленчуци съдържат високи дози хлорофил, лесно смилаеми протеини, ензими и богата гама от витамини и минерали. Тези зеленчуци действат като мини-трансфузия за кръвта.