Обучават безработни младежи от Тервел

Животът

31-08-2015, 12:20

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

5433 търсят работа във Варна

666 безработни в областта са постъпили на работа през юли

В рамките на проект

Община Тервел ще мотивира безработни млади хора да се включат в пазара на труда, като бъдат научени да боравят с обяви и друга информация за намиране на възможности за квалификация и работа. В рамките на проекта, с който общината кандидатства по новата оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", ще бъдат обучени 50 младежи до 29-годишна възраст в специалностите "Озеленяване" и "Пътно строителство", съобщи заместник-кметът Диана Илиева.
По думите й общината всяка година увеличава зелените площи и изпитва нужда от работна ръка. За да бъде рационално изразходван публичният ресурс и за да се осигури заетост за местното население, общинската администрация не възлага дейността "озеленяване" на външен изпълнител. В Тервел е изграден и общински разсадник с осигурена градинска техника чрез финансиране по старата Програма за развитие на селските райони, пояснява заместник-кметът.
Част от безработните младежи ще бъдат обучени за пътни строители, тъй като общината стопанисва 67 километра пътища. Около 20 километра от отсечките са основно ремонтирани, а за други са подготвени проекти. Изградени са пътни съоръжения - водостоци, канавки, банкети, които се нуждаят от текуща поддръжка поради свличания на инертни материали, изкривяване на метални ограждения и други, каза Диана Илиева.
Младите безработни ще бъдат включени в проекта за период от 14 месеца