Психиатрията в Раднево ще получи в дар спортни уреди

Животът

01-09-2015, 14:35

Снимка:

©starazagora.utre.bg/архив

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Средствата са набрани с благотворителния базар "Панаир на добрината"

Утре в 11 часа ще бъде направено дарение на спортни уреди на Държавна психиатрична болница "Д-р Георги Кисьов" в Раднево. Безвъзмездното дело е по инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивния център по зависимости към Община Стара Загора.


Дарението ще връчат заместник-кметът Иванка Сотирова и Радост Овагимян - секретар на ОбСНВ и ръководител на ПИЦ по зависимости.


Д-р Владимир Трънов - управител на Държавната психиатрична болница ще получи велоергометри, дъмбели и комплекти ракети за федербал, на стойност 622 лв. Уредите са предназначени за VІ мъжко отделение с началник д-р Иван Добринов. В него се лекуват пациенти с психични проблеми, породени от зависимости към психоактивни вещества.


Средствата за спортните уреди бяха събрани в рамките на Благотворителната дарителска кампания "Творителница на добродетели - с дар за надежда и живот без зависимости", която стартира на 26 юни, с благотворителен базар за ръчно изработени цветни дарове и вкусотии "Панаир на добрината". Всеки присъстващ можеше да закупи арт предмети, рисунки, картички, украшения и вкусни кулинарни творения и така да направи своето дарение в полза на обявените каузи.