Къща пламна в Созопол, няма пострадали

Крими

01-09-2015, 14:43

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

След месец тръгва делото срещу созополския подпалвач Харакирито

Огънят вероятно е причинен от късо съединение

Пожар е възникнал в къща, разположена на созополската улица "Тракия", съобщиха от полицията. Тя е обитавана от 33-годишен созополчанин, а пламъците са потушени от един противопожарен екип. Изгорели са мебелите от всекидневна стая с кухненския бокс, намираща се на третия етаж на къщата. По първоначални данни не се касае за умишлен палеж. Вероятно причината е късо съединение в ел.инсталацията на жилищния етаж. Точната стойност на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол. 
Суха тревна площ е горяла пък в землището на с. Черно море. Огънят се разпрострял и изпепелил около 15 дка. тревна площ, намираща се в близост до цех за мебели. 41-годишният М.С. от с. Рудник запалил огън в района, който не могъл да овладее и същия обхванал голямата тревна площ. М.С. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.
Пожар е възникнал и в местността "Бельовите круши", в землището на с. Константиново, общ. Камено. По неустановен до момента начин в навес за бали слама, собственост на мъж от селото, възникнал пожар, който унищожил 4 500 бали слама и сено, както и част от покривната ламаринена конструкция на навеса.