11 месеца затвор за каналджия в Царево

Калчо Илиев беше натъпкал 54 бежанци в 4 кв. м. багажник

Районен съд-Царево одобри споразумение, с което призна за виновен Калчо Илиев за това, че на 07.09.2015 г. в района на местност “Пальокупата", в зоната за отговорност на ГПУ - Малко Търново, в съучастие с неустановено лице, като помагач на територията на България, превели през границата от Турция в България и транспортирал с товарен автомобил марка Ивеко Дейли група хора – 54 бежанци, без документи за самоличност. 
Превеждането през границата на страната е извършено без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места. Помощта на Калчо Илиев се изразявала в изчакване на територията на Р България на групата, товаренето й от землището на с. Синеморец, параклис „Света Петка”, общ. Царево и превозването им с моторно превозно средство - товарен автомобил марка Ивеко Дейли, към вътрешността на страната. 
Наложеното на Илиев наказание е 11 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изпълнение, глоба в размер на 2 000 лв. и конфискация на личния автомобил на Илиев – м.Форд Ескорт. Одобреното споразумение има сила на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване, уточниха от прокуратурата.