Борисов: Оградите не решават проблема с бежанците, създават агресия

Животът

19-09-2015, 14:46

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 90 бежанци хванати край царевското село Изгрев

Той увери, че държавата е взела всички възможни мерки, за да затвори границата за нелегални имигранти

Оградите по границата се поставят единствено за да се подпомогне физическата охрана. Те няма да решат проблема с блежанците, а само създават агресия. Това каза в Созопол министър-председателят Бойко Борисов на въпрос за преградната стена по границата с Труция.

Според премиерът, при настоящата бежанска криза няма човек, който да се чувства спокоен, но се прави всичко възможно и с допълнителната полицейска сила ситуацията да бъде овладяна.

„И вчера им благодарих, и сега благодаря на жандармерията и полицията, че пускат през границата само камиони и коли и държат нелегалните емигранти на 40 км от границата”, каза още Борисов. Главният секретар на МВР лично проверява пограничния район.

Борисов заяви, че са предприети всички необходими мерки и границите са затворени за нелегални емигранти. „Това е лошо положение. Виждаме как се прехвърлят бебета през границата, хора се бият.  Вложили сме всички сили и средтва. В сряда имаме издвънреден съвет. Днес има среща с турския премиер. Надявам се и от там да удържат ситуацията”, каза още г-н Борисов.