4000 бургазлийчета започват да учат английски в детските забавачки

Мисия Бургас

27-09-2015, 14:52

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Социалните услуги в Бургас ще се увеличават

Община Бургас е първата в страната, която го въвежда официално в учебната програма

Общо 3893 деца от 127 градински групи в Бургас ще започнат изучаването на английски език, съобщиха от Общината. Преподаването на английски език в бургаските детски градини ще започне на 28 септември /понеделник/. То ще обхване децата на 5 и 6 години /3-та и 4-та възрастова група/, които ще го изучават в рамките на 2 часа седмично. Екипът от учители по английски език е сформиран и вече премина обучение с учебните материали, с които ще работят децата.

 Община Бургас е първата в страната, която го въвежда официално в учебната програма на детските заведения.

 Изучаването на английски език в детските градини досега беше организирано като извънкласна дейност, която се заплащаше допълнително. От тази година то ще е напълно безплатно за родителите, тъй като назначаването на преподавателите и осигуряването на учебните помагала е осигурено от Общината.

 Целта е градът да не изостава от изискванията на пазара на труда и децата от най-ранна възраст да овладяват базовия бизнес език на съвременния свят. От резултатите ще зависи успешното реализиране на следващата идея на Община Бургас - въвеждане на детски интернет за четири и петгодишните.