Алкохолът и дрогата дали необичайна сила на ММА-боеца дори стоп-патроните не го събаряли

С Дон Кери вече е установен контакт

С боеца Джон Кери, който вдигна на крак полицията в Несебър, вече е установен контакт. Това стана едва снощи, когато отзвуча ефектът от тежката комбинация на алкохол, амфетамини и може би друга дрога, заяви пред камерата на Нова телевизия зам.-директорът на МБАЛ – Бургас д-р Светлозар Георгиев, който е и лекар в отделението по неврохирургия, в което Кери е настанен.
Бургаският медик обясни, че липсата на усещане за болка при здравеняка от Обединеното кралство, се дължи на коктейла от наркотици и алкохол. Това води до снемане функциите на кората на мозъка и в това състояние човек придобива необичайна сила, заяви д-р Георгиев. Състоянието на пациента след проведената детоксикираща терапия е стабилно, уточни той.
„Джон Кери е много здрав и трениран боец. Имали сме много пациенти, повлияни от различни вещества, но с такъв случай отдавна не се бяхме сблъсквали. Трябва да се знае обаче, че употребата на анаболи в по-големи дози уврежда всички органи и най-вече чернодробните функции, смущават се и половите органи. Затова не е препоръчително да се вземат такива вещества в големи количества“, предупреди бургаският лекар.
Той съобщи, че ММА-боецът все още е с белезници.
Кери е демонстрирал нечовешка сила и възможности тъй като за неутрализирането му са използвани изстрели със стоп-патрони, на които той въобще не е реагирал, добавя говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева.
Вчера до късно Кери е буйствал, но вече е в кондиция. Успял е да разкаже, че е пристигнал на 21 септември в хотелски комплекс в Слънчев бряг. Изкарал е мирно и кротко там само една седмица до 28-ми, когато е станал инцидентът.