Хероин в гумите на камиона

Крими

05-10-2015, 13:26

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дилърът на дрога, разкрит от Чара, остава в ареста

При проверката митническото куче Чара е реагирало за наличие на наркотици

Камион-влекач „Волво" с немски транзитни номера е пристигнал в Бургас без товар с ферибот от порт Батуми, Грузия. По метода „анализ на риска" превозното средство е селектирано от митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика" за щателна митническа проверка.
При проверката митническото куче Чара е реагирало за наличие на наркотици.  При последвалото сканиране на камиона със специализирана рентгенова система, митническите служители откриват индикации на наличие на чуждо тяло в задните гуми на товарния влекач. След демонтирането на всички гуми се оказва, че и всичките десет джантите са пълни с общо 42, 412 кг. херметически затворено насипно кафяво прахообразно вещество, което при извършения наркотест реагира на хероин. Стойността на задържания хероин е над 4,3 млн. лева по цени на съдопроизвоството.

Шофьорът на камиона, турски гражданин, е задържан Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал. 4 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Бургас. Работата по случая продължава.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен