Кабинетът отдели над 900 хиляди лева за проучване на подземни богатства

Мисия Пловдив

07-10-2015, 14:38

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Издаде разрешителни за общините Драгоман, Велико Търново, Смолян и Ивайловград

Правителство отдели над 900 хиляди лева за проучване на подземни богатства. На заседанието си днес одобри издаването на четири разрешения за търсене и проучване на възможностите за добив на подземни богатства - на общините Драгоман, Велико Търново, Смолян и Ивайловград.


Инвестициите, които се очаква да вложи "Върба-Батанци" АД за проучване на метални полезни изкопаеми в площта "Черешката", са за минимум 835 000 лв. Разрешението за търсене и проучване в терена, разположен в землищата на селата Бориково и Киселчово, община Смолян, се предоставя за срок от три години. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 50 000 лв.


За срок от две години "Сафир-СС-2000" ЕООД ще проучва скалнооблицовъчни материали в площта "Петковото", разположена в землището на село Кобилино, община Ивайловград. Разрешението за проучване се предоставя за срок от две години, като минималният очакван размер на инвестициите е 24 244 лв., а стойността на мероприятията за опазване на околната среда е 2204 лв.


По искане на концесионера "Лъки инвест" АД концесионният договор за добив на олово-цинкови руди от находище "Говедарника“ ("Дружба"), област Пловдив, ще бъде удължен с пет години. Предвидените инвестиции за срока на продължението са 2810 хил. лв., включително и за изпълнение на екологичната програма. Концесионният договор е сключен през 2000 г. с "Горубсо-Лъки"АД, като през 2006 г. концесионните права са прехвърлени на "Лъки инвест" АД.