Учени изясниха кога угасва сексуалното привличане при двойките

Наличието или отсъствието на децата не играе никаква роля по този въпрос, децата могат само да задържат на брака, но не и секса

Експерти от университета Лудвиг Максимилиан се запитали след колко време започва да избледнява взаимно сексуално привличане при двойките. Те решили да направят проучване сред повече от 3000 мъже и жени на възраст от 21 до 40 години.

В крайна сметка се оказва, че желанието намалява с продължение на съвместното съжителство. Наличието или отсъствието на децата не играе никаква роля по този въпрос, децата могат само да задържат на брака, но не и секса.

При повечето двойки максималното привличане се състои в рамките на първата година от връзката. След това започва бавното намаляване на страстите.

След 16 години брак, взаимното привличане пада до 27%.

Но кризата на 3-та и 7-та година в брака не съществува, според учените, това е просто измислица.

Въпреки това, избледняването на страстите е може би е по-добре за връзката, най-малкото, учените от Института Карнеги Мелън вярват, че изобилието от секс в крайна сметка може да направи връзката нещастна. Преди издаването на тази „присъда“, те прекарали дълъг период на изследване.

Наблюдавали са 64 двойки на възраст между 35 и 65 години и проследили развитието на техните отношения. Двойките били разделени на две групи: тези, които са ангажирани със секс ежедневно, а в другата група били тези, които практикували интимност само веднъж седмично или по-рядко.

Оказало се, че по-премереният сексуален живот укрепва отношенията. Тези с чести сексуални отношения бързо свикват един с друг и често това е, което предизвиква кавги и разваля взаимоотношенията. Освен това, съпругът и съпругата толкова бързо свикват един с друг, че престават да си бъдат интересни помежду си.