Откриха "Августиада 2015"

За четвърта поредна година в Стара Загора се провежда фестивалът на виното и културното наследство

За четвърта поредна година в Стара Загора се провежда  фестивалът на виното и културното наследство – "Августиада", предаде БНР. Той беше открит вчера - 16-ти октомври и ще може да бъде посетен от старозагорци и гостите на града през този уикенд. Чуждестранен партньор на  събитието тази година е Турция. Освен на вина от южната ни съседкаq в рамките на  "Августиада" ще можем да се насладим и на гроздови елексири от Македония, Сърбия  и на десетки родни винарни, съобщи при откриването на фестивала Олег Стоилов-  председател на Търговско промишлената палата в Стара Загора

И тази година три от вината ще бъдат наградени спрямо вкуса на посетителите на  фестивала, но само едно ще получи правото да носи знака на "Августиада".

За  четвърта поредна година домакин на събитието е Регионален исторически музей –  Стара Загора. Именно по протежението на древната антична улица са разположени щандовете с отбрани напитки, а в лапидариума е разположена гурме секция  и ще осигури пространство за майсторски клас за приготвяне на кафе, воден от  единствения в България лицензиран кафе-инструктор Йордан Дъбов.

За трета  поредна година в операта ще се проведе гала вечер в чест на фестивала, а снощи  в художествената галерия беше открита изложбата „Съновидения“ на Ирем Чамладжъ,  дъщерята на един от сомелиерите, чиито вина ще можем да вкусим в рамките на  "Августиада 2015". Организаторите обещаха още много изненади, които обаче ще  бъдат разкрити само за посетителите на фестивала.