Британски сайт обявява наши курорти за „диария дестинация”

Животът

23-10-2015, 14:11

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

България е в тройката на най-посещаваните страни от украинските туристи

Било съмнително и качеството на чешмяната вода

Британски сайт с излиза с анти реклама на родните топ курорти, част от които според сайта са „диария дестинация".

www.sickholiday.com дава правни съвети как чуждестранен турист да заведе иск, ако се е разболял, докато е бил на почивка у нас. Страната ни попада в раздела за „горещи точки", в които „почивката ви може да завърши със заболяване", пише news.bg.

Успокоително е, че сме сред държави като Хърватия, Куба, Кипър, Доминиканската република, Гърция, Египет, Индия, Италия, Ямайка, Мексико, Мароко, Португалия, Испания, Тунис и Турция.

Отбелязани са наши курорти, в които може да се разболеят туристите. Авторите на сайта хвалят българското гостоприемство, но изтъкват, че не били рядко случаите на заболявания по време на почивка дори и в най-елитните наши дестинации.

Оказва се, че туристи се ожалвали, че често може да пострадаш от хранително натравяне, а наш елитен зимен курорт е „рекламиран" като курорт, който може да ви докара диария, стомашни спазми, треска и повръщане, симптоми, които се асоциирали с бактериални инфекции като Салмонела, Ешерихия коли.

От сайта обясняват, че тези симптоми се причиняват от консумацията на храна, която е неправилно или нехигиенично съхранявана и обработвана. От www.sickholiday.com дори дават насоки на туристите какви предпазни мерки да вземат, ако у нас, за да не се разболеят и да се предпазят от хранително натравяне - да не консумират храна, която не е сготвена хигиенично или не е сготвена при нужна температура, както и да използват почистващи гелове за ръце със съдържание на алкохол.

От сайта предупреждават, че отговорност на туроператора е да осигури на туристите сигурен, чист и хигиеничен хотел.

По морето според сайта пък било съмнително качеството на чешмяната вода, която имала неприятен вкус. Затова и авторите съветват да се пие само бутилирана вода. Оказва се, че и басейните били недостатъчно чисти и могат да доведат до стомашни проблеми на туристите.

Самият сайт дава съвети и оказва съдействие на пострадали у нас туристи как да търсят правата си и да заведат иск за причиненото разболяване на наша територия.

Собственик на сайта е Ричард Конрой, експерт по храните. Работил е дълги години в сферата на хранителната микробиология и здравеопазването. Започва този бизнес преди 15 години с желанието да помага на тези, които са имала лошата съдба да се разболеят по време на почивката си в чужбина. Той гарантира на заболелите туристи да получат максимално обезщетение за страданията си.